Yaşa Bağlı Makula Dejenerasyonu (Sarı Nokta)

Daha erken ortaya çıkabildiği durumlar olduğu gibi genelde 60 yaş üzerindeki kişilerde etkili olmaktadır. Kuru ve yaş olmak üzere iki tipi vardır. Kuru tipinde retina hücrelerinin ölüp rejenere edilmemesi  yıllar boyunca makulanın kademeli olarak bozulmasına neden olur. Yaş tipinde ise anormal kan damarları makula içinde büyüyerek kan ve sıvı sızdırır ve makulanın yara haline gelmesiyle görme kaybına neden olur. Sarı nokta hastalığının kuru tipinde koruyucu tedavi, yaş tipinde ise göz içine iğne tedavisi ve fotodinamik tedavi uygulanır.

Miyopic Makula Dejenerasyonu

Yüksek derecede miyopi gözün iç kısımlarının gerilmesi ve incelmesine neden olur. Sklera, koroid, retina ve retina ile vitröz jel arasındaki ara yüz gözün aşırı gerilmesinden etkilenir. Merkezi retinada makula hasarı görme kaybına ve nihai körlüğe neden olabilir.

Kornea Opaklığı

Kornea opaklığı korneada yara oluşması veya bulutlanmaya bağlı pek çok nedenden olabilir. Yabancı cisimlerin, keskin cisimlerin veya kimyasalların yol açtığı yaralanmalar başlıca sebepleri oluşturur. Enfeksiyona bağlı mantar oluşması da etkendir.

Enfeksiyona neden olan bakterinin hızla tanımlanarak tedavi edilmesi  gerekir.

Makula Dejenerasyonu
  • Before-Makula Dejenerasyonu
    After-Makula Dejenerasyonu
    ÖncesiMakula DejenerasyonuSonrası